Słodki miód pitny fermentowany z płatkami i owocami dzikiej róży. Miód, z którego został wyprodukowany, pochodzi ze Skannerup. Rocznik 2016 odznacza się ziołowo-korzennym aromatem oraz klarownością i średnio intensywnym bursztynowym kolorem. W smaku wyczuwalne są wytrawne morele, dzikie maliny, kawa, kokos, zielone figi, rodzynki, karmel i brązowe jabłka. Pomimo tego, że jest to miód słodki, należy go sklasyfikować jako półsłodki z przyjemną średnią kwasowością, która doskonale towarzyszy słodyczy. Doskonale pasuje do wytrawnych serów, orzechów, deserów czekoladowych, ciast i ciemnej czekolady. Przed podaniem, należy pozwolić trunkowi odetchnąć przez około 30 minut. Hyben Mjød 2016 należy podawać w temperaturze 10–12°C w dużych kieliszkach do białego wina.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 13,5%