Wytrawny miód pitny wyprodukowany z miodu z Samsoe, gdzie pszczoły odwiedziły kwitnące rośliny hokkaido. Tør Gylden Mjød 2017 to klarowny miód pitny o średniej intensywności koloru. Aromat podąża w kierunku mlecznym, owocowym i kwiatowym – z ciężkimi nutami masła, banana, brzoskwini, śmietany, wanilii, kokosa i ananasa. W smaku jest złożony, z kwasowością na średnim poziomie i lekką goryczką. Wyraźnie wyczuwalne są aromaty cytryny, toffi, kawy i białego pieprzu, a także delikatne nuty sherry, które z biegiem lat ulegną wzmocnieniu. Należy pamiętać, że w przypadku miodu pitnego ważne jest, aby otworzyć butelkę 30 minut przed spożyciem, gdyż musi on oddychać. Tør Gylden Mjød 2017 należy pić w dużych kieliszkach do białego wina w temperaturze około 9–12°C.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 13%