Staropolski smak tradycji
Swoich początków Dwójniak Klasztorny może doszukiwać się w czasach, gdy miody sycone były w klasztornych piwnicach. Powstało wtedy wiele unikalnych receptur wytwarzania miodów pitnych. Część z nich zdołała przetrwać wielowiekową próbę czasu, dzięki pielęgnowaniu ich przez kolejne pokolenia, którym była przekazywana. W ten to sposób możliwe jest dziś odtworzenie smaków komponowanych przez klasztornych miodystników. Chcesz się przekonać, jak smakuje tradycja? Spróbuj Dwójniaka Klasztornego 500 ml w kamionce angoba.
Wyjątkowy trunek w wyjątkowym naczyniu
Głęboki miodowo-owocowy smak Dwójniaka Klasztornego, gęsta konsystencja i bursztynowa barwa doczekały się wyjątkowego naczynia. Jest nim ozdobna, ręcznie wykonywana, wypalana w piecu kamionka typu angoba. Tradycyjna receptura i nietuzinkowe opakowanie czynią z Dwójniaka Klasztornego fantastyczny upominek dla nowożeńców, bliskich przyjaciół czy sympatyków miodów pitnych.
Pojemność: 500 ml, zawartość alkoholu: 16%