„Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, pyszne miody mają”. Parafraza staropolskiej myśli Mikołaja Reja dobrze oddaje jakość Dwójniaka Staropolskiego. Ten 16-procentowy trunek jako pierwszy miód pitny na rynku polskim może poszczycić się unijnym znakiem „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”. I trudno się temu dziwić — intensywny aromat i słodycz miodu współgrająca z winnym charakterem owoców niosą w tym miodzie pitnym wspomnienie tradycyjnego polskiego miodosytnictwa sprzed wielu wieków. Poczuj głęboki smak przeszłości w teraźniejszym wydaniu.
W miodowo-malinowym chruśniaku
Już przy pierwszym otwarciu wyczujesz malinowy aromat Dwójniaka Staropolskiego. Co prawda dodatek soku z malin odgrywa rolę drugoplanową, ale nie ma wątpliwości, że jest to rola zasługująca na Oscara. Na podziw estetów z kolei zasługuje ciemnokasztanowa barwa dwójniaka, z miejsca przywołująca obrazy złotej polskiej jesieni i rozgrzewająca serce jeszcze przed pierwszym łykiem.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 16%