Arcydzieło miodosytnictwa
Wizualnie, zapachowo, a przede wszystkim pod względem smaku Półtorak Krynicki 750 ml to bez wątpienia najprawdziwsze arcydzieło miodosytnictwa. Kasztanowo-złocista barwa przywodzi na myśl letnie wietrzne wieczory, kiedy słońce zanurza się za horyzont, rozświetlając niebo ogniem ciepłych kolorów. Aromat z kolei wiąże się nierozerwalnie ze szlachetnością zapachu dębowych beczek, w których trunek leżakuje. Tym jednak, co czyni Krynickiego czempionem wśród półtoraków, jest smak – wyzwalający z miodów pszczelich to, co najlepsze, nadający trunkowi winnej wyrazistości. Warto zaznaczyć, że w miodzie tym 30% wody potrzebnej do produkcji zostało zastąpione naturalnym sokiem z winogron.
Tworzony tam, gdzie tradycja żyje w symbiozie z naturą
Region beskidzki jest jednym z najczystszych w Europie. Czyste powietrze, równie czysta woda, malownicze górskie krajobrazy – wszystko to sprawia, że człowiek czuje się maleńki wobec pierwotnej potęgi natury. Ale Beskidy to także wielowiekowa tradycja miodosytnictwa, która przetrwała po dziś dzień i której możesz zasmakować, kosztując Półtoraka Krynickiego w 750-mililitrowej butelce.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 16%