Kiedy tradycja spotyka się z nowoczesnością
Za unikatowym smakiem Krynickiego Trójniaka kryje się doświadczenie obecnych i dawnych miodosytników. Każda z 250-mililitrowych butelek przechowuje w sobie starannie wyselekcjonowane składniki. Od krystalicznie czystej wody, przez najwyższej jakości miód pszczeli, pozyskiwany z terenów wolnych od zanieczyszczeń, aż po dodatki z regionalnych pól, łąk i ogrodów, nadających napojowi wyrazistości i charakteru – wszystko to, połączone ze sobą i dojrzewające w latami w beczkach, tylko potwierdza, że fantastyczne miody pitne różni od dobrych dbałość o każdy detal.
Idealny na wyjątkowe okazje
Krynicki Trójniak to miód o 13-procentowej zawartości alkoholu. Zanim trafił do butelek, przez minimum 1 rok dojrzewał w beczkach, gdzie przechodził restrykcyjne testy laboratoryjne na każdym etapie procesu produkcji. To tam właśnie w pełni ukształtował się oryginalny smak Krynickiego, którym miód ten dziś rekompensuje z nawiązką każdy dzień oczekiwania. Krynicki trójniak ze względu na użyte proporcje wody do miodu (2:1), na tle półtoraków i dwójniaków, można traktować jako miód wytrawny.
Pojemność: 250 ml, zawartość alkoholu: 13%