Miód naturalny pszczeli Samotka wielokwiatowy kremowany 1300 g
Pasieka Ami HoneyMiód wielokwiatowy kremowany - jeśli wydaje Ci się, że go znasz, jesteś w błędzie.
Kupując miód wielokwiatowy, zawsze możesz spodziewać się niepowtarzalnych doznań smakowych. Miód wielokwiatowy nigdy nie jest taki sam; smak, aromat i konsystencja partii uzależnione są wszak od tego, dokąd w danym okresie pszczoły wybiorą się po nektar. O tym, jak wiele mają możliwości, niech świadczy fakt, że prezentowany miód nazywany jest często „miodem tysiąca kwiatów”. Miód wielokwiatowy pozyskuje się z różnych rodzajów i gatunków roślin, kwitnących w tym samym ekosystemie i w zbliżonym czasie. Pszczoły mają niemal nieograniczoną swobodę w komponowaniu jego smaku, zbierając nektar zarówno z roślin uprawnych, jak również dziko rosnących roślin łąkowych, leśnych czy górskich. Warto wspomnieć, że tą odmianą mogą pracować przez cały sezon – od wiosny do późnej jesieni. Z tego względu też przyjęło się dzielić miody wielokwiatowe na: wiosenne, z pełni lata oraz jesienne.
Co powinieneś wiedzieć o kremowaniu
Kremowanie miodu jest procesem, dzięki któremu miód zachowuje swoją płynną konsystencję i nie krystalizuje się. Postać miodu po kremowaniu przypomina, zresztą jak sama nazwa wskazuje, gęsty krem. Nie ma w nim grudek i kryształów. Dzięki temu nawet po długim czasie od otwarcia słoika można go z łatwością wyjąć i rozsmarować na pieczywie. Niezwykle ważne jest to, że poddany takiej obróbce miód zachowuje wszystkie swoje właściwości zdrowotne i pozostaje produktem wysokiej jakości. Ponadto, kremowany miód ładniej się prezentuje, jest puszysty i nie spływa, dzięki czemu nie grożą nam plamy na ubraniach. Co więcej i co dla niektórych może okazać się dużym plusem, miód w takiej postaci nie lepi się do rąk.
Najlepszy smak pochodzi zawsze z natury. I takie są właśnie nasze miody - naturalne i smaczne.
Masa netto: 1300 g