ETNO miody zainspirowane zostały polską sztuką ludową, tradycją, tożsamością i regionalnością. Zachęcamy do wędrówki śladem polskich smaków i kultury regionalnej. Wzór na etykiecie inspirowany jest tradycyjną wycinanką kurpiowską. ETNO miód wielokwiatowy z Mazowsza może być bardzo trafionym, eleganckim i polskim prezentem.
Pochodzi z nektaru zebranego przez pszczoły z różnych roślin, zarówno uprawnych, jak i rosnących na łąkach czy w lasach. Ma barwę jasnokremową, czasem herbacianą. Dość szybko krystalizuje, zmieniając barwę na jasnoszarą lub jasnobrązową. Wiosenny miód wielokwiatowy powstaje z całego bukietu wiosennego kwiecia. Ma barwę jasnokremową i łagodny smak. W zależności od miejsca, w którym zebrały go pszczoły, powonienie i podniebienie smakosza może wyczuć aromat mniszka lekarskiego, kwiatu maliny lub kwiatu rzepaku. Miód wielokwiatowy zawiera dużo cukrów prostych: glukozy i fruktozy.
Masa netto: 270 g