Miodula Szczyrkowska 500 ml
MundivieDarmowa dostawa od 400 zł! (na terenie Polski)
Miodula Szczyrkowska to wyjątkowy alkohol tworzony z wielką pasją i troską o jego najwyższą jakość, którego receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie wśród górali beskidzkich. Do dziś ten tradycyjny trunek przygotowywany jest w domach na huczne góralskie wesela, a jego receptura sięga czasów powstania Księstwa Cieszyńskiego, obejmującego tereny dzisiejszych Beskidów i Śląska Cieszyńskiego.
Produkowany na bazie miodu ze szczyrkowskich pasiek oraz specjalnie skomponowanej mieszanki składników, które poddane są starannej selekcji. Wyróżnia się barwą oraz delikatnym aromatem miodu z subtelną nutą wanilii. Osad na dnie butelki świadczy o naturalnym pochodzeniu składników, z których jest tworzona.
Przed podaniem zalecane jest wstrząśnięcie trunku dla jednolitego rozprowadzenia miodu. W zależności od upodobań można podawać ją silnie zmrożoną bądź w temperaturze pokojowej.
Noty degustacyjne:
Prezentacja: Naturalnie mętny płyn o złoto-brązowej barwie.
Zapach: Miodowy, słodki, waniliowy.
Smak: Nieco bardziej gorzki niż sugeruje zapach.
Finish: Dobry, przyjemny.
After taste: Długi.
Pojemność: 500 ml, zawartość alkoholu: 40%