Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy, wzbogacony wydzielinami organizmów pszczół. Posiada wartości antybakteryjne, korzystnie wpływa na proces przemiany materii oraz odporność organizmu, polecana w stanach anemii i osłabienia - szczególnie u dzieci i osób starszych.
Pierzga zawiera:
Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H.
Makroelementy: Fosfor, Siarka, Chlor, Potas, Wapń, Sód.
Mikroelementy: Magnez, Żelazo, Miedź, Cynk, Kobalt, Selen, Chrom, Nikiel, Krzem.
Enzymy: inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza.
Polecana jest zwłaszcza dla osób po chemioterapii oraz terapiach antybiotykowych. Systematyczne zażywanie zapobiega lub łagodzi skutki choroby.
W mieszaninie z miodem wykazuje istotnie większą skuteczność ze względu na enzymatyczną aktywność miodu pszczelego.
Masa: 300 g