Niekwestionowana jakość prosto z pasiek Warmii i Mazur
Wielokrotnie nagradzany, ceniony zarówno przez znawców, jak i konsumentów. Oto półtorak Rodowy – miód pitny niesycony, który nie jest poddawany obróbce termicznej, dzięki czemu zachowuje wszystko to, co dobrego ma do zaoferowania miód pszczeli. W przypadku prezentowanego trunku mamy do czynienia z miodem pochodzącym z pasiek leżących na Warmii i Mazurach, wzbogacanym dodatkowo o przyprawy korzenne.
Półtorak Rodowy produkuje się według tradycyjnej staropolskiej receptury, w oparciu o zasadę połowy objętości wody na jedną objętość miodu pszczelego. Zawartość alkoholu w trunku wynosi 16%.
Wyjątkowy smak potwierdzony nagrodami
Wspomniana receptura w połączeniu z wieloletnim okresem leżakowania kreuje wyrazisty aromat i subtelny smak Półtoraka Rodowego. Poświadczają to liczne nagrody i wyróżnienia, jakie trunek ten otrzymał w konkursach miodów pitnych na całym świecie. W 2012 roku Półtorak Rodowy zdobył złoty medal w międzynarodowym THE MAZER CUP INTERNATIONAL, najbardziej prestiżowym konkursie poświęconym miodom pitnym, organizowanym w Stanach Zjednoczonych.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 16%