Góralska moc według góralskiej receptury
W 200 mililitrowej butelce „spod samiuśkich Tater” czeka na Ciebie góralski miód pitny, który rozgrzeje chłodne wieczory podczas urlopu na nartach i wzbogaci niejeden domowy deser swym niepowtarzalnym smakiem — ciężkawym, słodkim, z wyczuwalną nutą ziół. Półtorak Tatrzański 500 ml, o zawartości alkoholu na poziomie 16%, to tradycja Tatr płynąca jednym strumieniem z tamtejszą naturą. Ten miód pitny bowiem został skomponowany i wyprodukowany wedle lokalnych receptur, z wykorzystaniem owoców oraz górskich ziół.
Smak gór zamykany w butelkach od 1936
Historia Półtoraka Tatrzańskiego sięga lat 1936-39. Wtedy to bowiem rodzina Budz Kwatercorzów zajmowała się prowadzeniem schroniska górskiego, a przy okazji — produkcją domowych trunków. Wyróżniały się one niepowtarzalnym smakiem dzięki arcydzięgielowi litwor oraz miodowi z ich własnej pasieki. Przygotowywany dziś Półtorak Tatrzański to hołd składany lokalnemu folklorowi i doskonała okazja, aby poznać górskie tradycje od zupełnie innej strony.
Pojemność: 200 ml, zawartość alkoholu: 16 %