Słodycz warta grzechu
Trójniak Bernardyński to bez wątpienia jeden z asów w rękawie lublińskiej spółdzielni Apis. Trunek ten wyróżnia się na tle innych podręcznikową wręcz harmonią smaku. Idealnie balansuje między słodyczą miodu, winną cierpkością dodatku soku z aronii i charakterystyczną goryczką przypraw korzennych. Obok tak skomponowanego bukietu smakowego wprost nie sposób przejść obojętnie. Otwórz butelkę, poczuj orzeźwiający aromat Bernardyńskiego, zachwyć się wyjątkowością jego smaku.
Tworzony według tradycyjnej receptury
Bazą Trójniaka Bernardyńskiego jest brzeczka miodowa, na którą składa się miód zmieszany z wodą w proporcjach jednej objętości do dwóch. Kolejny etap stanowi leżakowanie, niezbędne do tego, by trunek dojrzał i nabrał szlachetności. Warto wspomnieć o tym, że w czasie fermentacji do Bernardyńskiego dodawany jest sok z aronii wraz z przyprawami korzennymi. Chcesz osobiście przekonać się o smakowych rezultatach tego przedsięwzięcia? Przycisk „Dodaj do koszyka” jest tak blisko…
Pojemność: 250 ml, zawartość alkoholu: 13%