Polacy nie gęsi, wyborne miody mają
„Ojciec polskiej literatury” przed wieloma wiekami, dziś patron innego dobra narodowego – miodu pitnego. Trójniak Mikołaj Rej w 250-mililitrowej butelce to istny wehikuł czasu, w którym przechowywany jest smak tradycji, skomponowany przez miodosytników sprzed setek lat. I choć dawne receptury są dziś odtwarzane przy użyciu nowoczesnych technologii produkcji, jedno pozostaje niezmienne – najwyższej jakości składniki, pozyskiwane z najczystszych terenów Polski. Jak bowiem pisał mistrz z Nagłowic: „dobry owoc rośnie nie na każdym drzewie”.
Zasmakuj tradycji we współczesnym wydaniu
13-procentowy trójniak Mikołaj Rej to miód pitny, w którym nic nie zostało pozostawione przypadkowi. Na wyśmienity smak trunku składają się w pierwszej kolejności starannie wyselekcjonowane: miód, woda oraz dodatki. Ponadto, przez minimum rok leżakowania, trójniak Mikołaj Rej był stale poddawany testom laboratoryjnym, abyśmy mieli pewność, że w Twoje ręce trafia miodowy diament najwyższej próby. Trójniak Mikołaj Rej ze względu na użyte proporcje wody do miodu (2:1), na tle półtoraków i dwójniaków, można traktować jako miód wytrawny.
Pojemność: 250 ml, zawartość alkoholu: 13%