Wielowiekowa tradycja, która ożywa z każdą wyprodukowaną butelką
Receptura Trójniaka Słowiańskiego wywodzi się z zamierzchłych czasów, gdy na terenach obecnej Polski wciąż silnie dawał o sobie znać duch słowiańskości. Dzięki spółdzielni pszczelarskiej Apis z Lublina wielowiekowa tradycja, zapoczątkowana przez ówczesnych miodosytników, ożywa na nowo z każdą wyprodukowaną butelką. Odpieczętuj ją, uwolnij słowiańską duszę i dowiedz się, jak smakuje trunek, którym zachwycano się w Rzeczpospolitej już przed wieloma wiekami.
Smak, którego się nie zapomina
Do produkcji Trójniaka Słowiańskiego wykorzystano wysokiej jakości miód pszczeli wzbogacony o specjalnie wyselekcjonowane przyprawy ziołowo-korzenne. W ten sposób udało się uzyskać niezwykle wyrazisty bukiet smakowy, dający znać o sobie intensywnym i przyjemnym aromatem. Słowiański przemówi do Twoich kubków smakowych harmonią słodyczy z nutami kwaskowatości i charakterystycznej dla ziół goryczy. To smak, którego się nie zapomina.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 14%