Złocista słodycz z porzeczkową nutą
Smakowo-aromatyczny charakter Dwójniaka Kurpiowskiego ukształtowany został przez starannie dobrane składniki. Bazę stanowi oczywiście wysokiej jakości miód pszczeli nektarowy. Na wyrazistość trunku składają się zaś starannie dobrane przyprawy korzenne. Owocową nutę z kolei wygrywa naturalny sok z czarnej porzeczki. Aby uzyskać niepowtarzalny, wyrazisty smak, Dwójniak Kurpiowski dojrzewa w beczkach przez co najmniej cztery lata. Dopiero potem jest przelewany do butelek o pojemności 750 ml. Zawartość alkoholu w prezentowanym miodzie pitnym wynosi 16%.
Wyśmienity na chłodno, krzepiący po podgrzaniu
Obecność soku z porzeczek i przypraw korzennych sprawia, że Dwójniakiem Kurpiowskim możesz delektować się zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu, zwłaszcza w chłodne zimowe dni, gdy za ok-nem mroźno, a na każdym kroku czyhają sezonowe przeziębienia. Miód pitny Kurpiowski to również wyśmienity sposób na prezent, a także oryginalne urozmaicenie przyjęć weselnych, imprez urodzinowych czy biznesowych bankietów.
Pojemność: 750 ml, zawartość alkoholu: 16%