Historia Underberga sięga 1846 roku, kiedy to jego twórca Hubert Underberg wprowadził go do sprzedaży.Dzięki nadzwyczajnemu działaniu trawiennemu Underberg zdobył uznanie w wielu krajach oraz został doceniony licznymi nagrodami i medalami. Do jego produkcji wykorzystuje się najbardziej aromatyczne zioła pochodzące z 43 krajów oraz 44% alkohol, co sprawia, że Underberg to perfekcyjny, naturalny digestif wspomagający trawienie po obfitym posiłku oraz likwiduje skutki niestrawności i zatruć pokarmowych. Długotrwały i skomplikowany proces produkcji jest objęty ścisłą tajemnicą przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Zawiera naturalnie występujące antyoksydanty, białka i cukry oraz witaminę B1. Underberg ma dwie charakterystyczne cechy: swoje wyjątkowo kojące działanie i buteleczkę o pojemności 20ml zawiniętą w pergaminową owijkę.
Pojemność: 3 x 20 ml, zawartość alkoholu: 44%