Miodula to regionalna beskidzka wódka na miodzie, której receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie wśród górali beskidzkich. Do dziś ten tradycyjny trunek przygotowywany jest w domach na huczne góralskie wesela, a jego receptura sięga czasów powstania Księstwa Cieszyńskiego, obejmującego tereny dzisiejszych Beskidów i Śląska Cieszyńskiego.
Produkowana jest na bazie pochodzącego z podbeskidzkich gór polskiego miodu spadziowego oraz specjalnie skomponowanej mieszanki składników. Wyróżnia ją barwa oraz delikatny aromat miodu z subtelną nutą wanilii.
Osad na dnie butelki świadczy o naturalnym pochodzeniu składników, z których jest tworzona. Przed podaniem zalecane jest wstrząśnięcie trunku dla jednolitego rozprowadzenia miodu. W zależności od upodobań można podawać ją silnie zmrożoną bądź w temperaturze pokojowej.
Pojemność: 500 ml, zawartość alkoholu: 40%