Lista produktów marki Miody Nidzica
Miodosytnia Miody Nidzica mieszczą się w starym zabytkowym budynku z 1868 roku, który znajduje się u podnóża zamku krzyżackiego i należą do sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury i Powiśle. Produkujemy miody pitne od ponad 50 lat, które wytwarzane są wyłącznie z surowców naturalnych według starych receptur na bazie miodów pszczelich pochodzących z pasiek z jednego z najczystszych rejonów jakim są Warmia i Mazury.
Nasze miody charakteryzują się delikatnym aksamitnym smakiem, wytworzone przez naturalną fermentację miodu z wodą z dodatkiem szlachetnych szczepów drożdży. Leżakowane wiele lat w dębowych beczkach, naturalnie klarowane. Miody nie są poddawane działaniu wysokiej temperatury (miody niesycone) a dzięki temu zachowują wszelkie wartości użytych do ich produkcji miodów pszczelich. Mają unikalny smak i wysoką wartość odżywczą z uwagi na wysoką zawartość naturalnego miodu lipowego, gryczanego, wielokwiatowego oraz innych. Długi okres leżakowania wpływa na zharmonizowanie smaku i zapachu miodów pitnych. Naturalny proces sedymentacji (klarowania) pozwala otrzymać przejrzysty i klarowny trunek o złocisto-busztynowym odcieniu.
Miody z Nidzicy doceniane są za ich najwyższą jakość oraz wyjątkowo wykwintny smak. Dlatego też cieszą się dużym zainteresowaniem zarówno w kraju jak i za granicą. Ilość miodu i wody okreśła podstawowy rodzaj miodu produkowanego w naszym zakładzie produkcyjnym.

Bartniak o smaku goździków 500 ml
Kasztel Nidzicki o smaku malinowym 500 ml
Kasztel Nidzicki o smaku miętowym 500 ml
Miód Pitny Dwójniak Bartniak 750 ml
Miód Pitny Dwójniak Kasztel Nidzicki 500 ml

Miód Pitny Dwójniak Kasztel Nidzicki 500 ml w drewnianym opakowaniu
