Miód pszczeli wielokwiatowy to kompozycja ciepłych barw i różnych smaków uzależniona od rodzaju oblatywanego kwiatu. Wiosną ma delikatny zapach i słodki smak. Latem jest ciemniejszy i pachnie korzeniami i słońcem. W stanie płynnym jest koloru żółtego. Dość szybko się krystalizuje. Po skrystalizowaniu ma barwę jasnobrązową. Ma łagodny, woskowy aromat.
Miód wielokwiatowy znajduje zastosowanie w leczeniu chorób alergicznych dróg oddechowych (astma oskrzelowa lub katar sienny). Żurawina należy do najbardziej znanych roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano ją w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek, pęcherza moczowego i dolnych dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E. coli do ścian dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia usuwanie. Picie dużych ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać.
Masa netto: 370 g